Gaziantep yemek çeşitliliği açısından en fazla yemek
çeşitliliğine sahip olan şehirlerden bir tanesi olmaktadır. Bunun nedeni ise
Gaziantep şehrinin Anadolu bölgesinin tam kalbinde yer alarak en eski yerleşim
bölgelerinden bir tanesi olmasıdır. Bunun yanında yeni yemek çeşitlerinin sürekli
deneyerek farklı lezzetleri yemek kültürlerine katabilirler. Bu neden ile Antep
yemek kültürü açısından bir çok farklı türde yemek çeşidini içerisinde
bulundurabilmektedir. Gaziantep mutfağı genellikle et
ağırlıklı bir mutfak olmaktadır. Yemek kültürü içerisinde yer alan bir çok
yemeğin içerisinde bir çok farklı et çeşidi kullanılabilmektedir. Et yemeklerini sevmeyen kişiler için bile Gaziantep
yemekleri içerisinde bir çok farklı yemek bulunabilmektedir.
Gaziantep’te En çok Tüketilen Yemek Çeşitleri
Her şehir ve yörenin yemek kültürünün farklı olduğu gibi her
şehir ve yörenin de kendine özgü en sık tüketilen birkaç adet yemek çeşidi
bulunmaktadır. Gaziantep şehrinde bu
yemek çeşitliliği hayli fazla olabilmektedir. Çünkü şehrin yemek kültürü
oldukça geniş olmaktadır. Sıklıkla tüketilen yemeklerin birçoğu et içerikli
olabilmektedir. Gaziantep şehrinde en sık tüketilen yemek çeşitleri genel
olarak şu şekilde yer almaktadır.
·
Beyran
·
Patlıcan kebabı
·
Lahmacun
·
Nohut dürümü
·
İçli Köfte
·
Ekşili köfte
·
Alinazik
Gibi birçok yemek çeşidi sevilerek tüketilen yemekler
arasında yer almaktadır. Türkiye’nin çeşitli yörelerinde Gaziantep şehrinde
yapılan yemek çeşitlerinin benzerleri yapılabilmektedir. Bunun haricinde
Gaziantep şehrine özel olan Beyran gibi özel yemekler birçok kişi tarafından
bilinmemektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder