28 Şubat 2021 Pazar

Gaziantep Yemek Çeşitliliği

 


Gaziantep yemek çeşitliliği açısından en fazla yemek çeşitliliğine sahip olan şehirlerden bir tanesi olmaktadır. Bunun nedeni ise Gaziantep şehrinin Anadolu bölgesinin tam kalbinde yer alarak en eski yerleşim bölgelerinden bir tanesi olmasıdır. Bunun yanında yeni yemek çeşitlerinin sürekli deneyerek farklı lezzetleri yemek kültürlerine katabilirler. Bu neden ile Antep yemek kültürü açısından bir çok farklı türde yemek çeşidini içerisinde bulundurabilmektedir. Gaziantep mutfağı genellikle et ağırlıklı bir mutfak olmaktadır. Yemek kültürü içerisinde yer alan bir çok yemeğin içerisinde bir çok farklı et çeşidi kullanılabilmektedir.  Et yemeklerini sevmeyen kişiler için bile Gaziantep yemekleri içerisinde bir çok farklı yemek bulunabilmektedir.

Gaziantep’te En çok Tüketilen Yemek Çeşitleri

Her şehir ve yörenin yemek kültürünün farklı olduğu gibi her şehir ve yörenin de kendine özgü en sık tüketilen birkaç adet yemek çeşidi bulunmaktadır.   Gaziantep şehrinde bu yemek çeşitliliği hayli fazla olabilmektedir. Çünkü şehrin yemek kültürü oldukça geniş olmaktadır. Sıklıkla tüketilen yemeklerin birçoğu et içerikli olabilmektedir. Gaziantep şehrinde en sık tüketilen yemek çeşitleri genel olarak şu şekilde yer almaktadır.

·        Beyran

·        Patlıcan kebabı

·        Lahmacun

·        Nohut dürümü

·        İçli Köfte

·        Ekşili köfte

·        Alinazik

Gibi birçok yemek çeşidi sevilerek tüketilen yemekler arasında yer almaktadır. Türkiye’nin çeşitli yörelerinde Gaziantep şehrinde yapılan yemek çeşitlerinin benzerleri yapılabilmektedir. Bunun haricinde Gaziantep şehrine özel olan Beyran gibi özel yemekler birçok kişi tarafından bilinmemektedir.

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...