9 Nisan 2021 Cuma

Geotekstil Kil Şilte Kullanım Alanları

 


İnşaatlarda zeminlerin kaliteli olması demek yapıların da kaliteli olarak tamamlanması demektir. Bentoshield gibi destekleyici olan materyaller sayesinde zeminler olduğundan daha sağlam hale getirilebilmektedir. Bu tür yalıtım malzemeleri sadece kalite açısından yarar getirmemektedir. Düz zeminlerde uygulanması mümkün olan ürünler aynı zamanda ilerleyen zamanlarda yalıtım kaynaklı sorunların kendini göstermesine de engel olmaktadır.

Günümüzde inşaat sektöründe sık kullanılan ürünler değişim göstermektedir. Geotekstil kil şilte son zamanlarda inşaatlarda olduğu gibi yollarda da tercih edilen materyallerin başında gelmektedir. Kopmaya karşı dayanıklı olan bu ürün uzamaya karşı da dayanıklı olması ile bilinmektedir. Zaman içerisinde toprak içinde değişime uğrayan materyal, geçirgenlik özelliği de göstermektedir. Böylelikle inşa yapılarındaki zemin sorunlarının büyük bir bölümü ortadan kaldırılmış olmaktadır. Üstelik ürünün kullanımı da basit olduğundan yüklü işçilik maliyetlerine katlanılmak zorunda kalınmamaktadır.

Membran

Su yalıtımı da yapıların en büyük sorunlarından biri olarak kabul edilmektedir. Membran su yalıtımında esas alınan materyallerin başında gelmektedir. Özellikle çatıların iç ve dış kısımlarında bu ürünün kullanılmadığı bina yok denecek kadar azdır. Ülkemizde birbirinden farklı iklimler yaşanmaktadır. Çok yağmur ve kar olan yerlerde bu materyallerin en kalın olanları kullanılmaktadır. Yapay olarak yapılan göletler için de aynı durum söz konusudur. Diğer bölgelerde ortalama kalınlıkta olan materyaller de uzun süreli iş gördüğünden tercih edilen ürünler değişim gösterebilmektedir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...