20 Haziran 2021 Pazar

EGR Arızası Nedir

 


Araç performans hesaplama sistemlerinde kontrol edilen pek çok farklı nokta bulunmaktadır. Araç sahipleri farkında olmamalarına karşın küçük yazılım değerlendirmeleri sayesinde otomobillerinin performanslarını maksimize edebilmektedir. Bunun için araçların belli aralıklar ile profesyonellerin denetimine bırakılması önerilmektedir. Bazı arızalar ise kendini kısa süre içerisinde fark ettirmektedir. Açıklanacak olan bu tür arızalar olması durumunda zaten en yakın sanayiye başvurulduğu bilinmektedir.

Araçların hareket edebilmesi için motor ya da gaz sistemlerinde bir sorun olmaması gerekmektedir. Hemen her araçta farklı şekillerde bulunan Egr bahsedilen hareket sistemini yakından etkilemektedir. Farklı türleri bulunmasına karşın motorun gaz çıkışında kendini gösteren bu arıza araç çalışma sistemini anında etkilemektedir. Emisyon sistem arızası olarak da tanımlanabilen bu arızanın kısa süre içerisinde tespit edilerek giderilmesi önemlidir. Aksinin olduğu durumlarda arızanın derecesinin büyüme ve farklı alanları etkileme gibi bir durumu da bulunmaktadır.

EGR

Egr arızası tanımlanabilmesi için araç sahiplerinin bir uzmandan destek alması gerekmektedir. Ancak bu arızanın belli belirtileri de yok değildir. En çok rastlanan belirtilerin başında motorda arızayı belirten ışığın yanması bulunmaktadır. Bunun yanı sıra kimi araç sahipleri motorlarında sarsılma ya da sesli çalışma gibi şikayetler ile de gelmektedir. Araçların modellerine göre de değerlendirme sistemleri değişim gösterebilmektedir. Arızanın görmezden gelmesi durumunda ilerleyen zamanlarda motorun hiç çalışmaması da muhtemel olduğu için zaman kaybetmemek önemlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...