19 Temmuz 2021 Pazartesi

Doğal Beslenme Öneriler

 


Sağlıklı ve uzun ömürlü bir yaşam elde etmek günümüzde çoğunlukla beslenme alışkanlıklarına bağlanmış durumdadır. Ne yazık ki bireyler gerek yoğunluklarından gerekse tercihlerinden ötürü çoğunlukla işlenmiş hazır gıdalara yönelmektedir. Bu da başta kanser olmak üzere pek çok farklı hastalığa adeta davetiye çıkarmaktadır. Doğal beslenme kişilere zahmetli geldiği için uzak durulan bir kavram haline gelmiştir. Oysaki siz de belli başlı kıstaslara dikkat ederek beslenme alışkanlıklarınızı iyileştirebilirsiniz.

Glütensiz Yaşam

Glütensiz yaşam beslenme alışkanlıklarının en kökten değişim türlerinden biridir. Kimileri için bir tercih iken kimileri için alerjen nedenlerden ötürü bir zorunluluktur. Glütensiz yaşam geçmiş ile kıyas edildiğinde ülkemizde artık daha kolay şekilde gerçekleştirilebilmektedir. bu durumun ana nedeni glüten içermeyen ürünlerin çeşitlerinin artırılması ve ulaşımlarının kolaylaştırılmasıdır. Artık özellikle büyük zincir marketlerinde aranan hemen her türlü besin kaynağına rahat bir şekilde erişim sağlanabilmektedir.

Glüten tüketmemek demek undan tamamen vazgeçmek demek değildir. Teff unu gibi un türleri içerisinde glüten bulunmamaktadır. Yabancı menşei bulunan bu un türü farklı bir bitkiden elde edilmektedir. Böylece kişiler unla yapmak istedikleri tariflerinde glüten bulunmayan unlar tercih ederek yollarını sürdürebilmektedir. Benzer kanılar hemen her besin türü için geçerlidir. Meyveler ya da bakliyatlar açısından da alternatifler çok olduğu için damak zevkine göre yol haritaları çıkarılabilmektedir. Ürünlere erişimde zorluk yaşayanlar alışverişlerini internetten de gerçekleştirebilmektedir.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...