10 Temmuz 2021 Cumartesi

Partikül İptali Nedir?


Dpf olarak kısaltılan dizel partikül filtresi hakkında pek çok farklı yorum yapılmaktadır. Araçların performanslarının maksimize edilmesi bakımından bu filtre epeyce yararlı görülmektedir. Üstelik filtre sayesinde yakıtın yanması esnasında meydana gelen partiküllerin motora erişmesinin önüne geçilmektedir. Bu nedene bağlı olarak düzenli aralıklarla temizletilmesi ya da bakımlarının gerçekleştirilmesi önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.

Araçlarının maksimum performans ile çalışmaları ya da motor ömürlerinin uzamasını isteyenler için önerilen adımlardan bir diğeri olarak partikül iptali gündeme gelmektedir. Bu iptal ilk bakışta zararlı bir şey gibi algılanmaktadır. Ancak işin iç yüzü böyle değildir. DPF sistemsel bazda işe yaramasına karşın bazen iptal edilmesi özellikle çekiş problemlerini ortadan kaldırmaktadır. Bunun için ilk olarak yazılım üzerinden partikülün iptali gerekmektedir. İşlemin son aşaması ise egzoz kısmında yer alan filtrenin çıkarılması olarak tanımlanmaktadır. Bu tür iptaller servis tarafından önerilmesi halinde muhakkak gerçekleştirilmelidir.

Adblue Ne Demek?

Araç performans değerlerinin yanı sıra doğanın korunması da önemli noktalar arasındadır. Adblue bu kapsamda içerisinde özel çözeltiler bulunduran sıvılardan biri olarak tanımlanmaktadır. Dizel olan araçların bahsi geçen sıvıyı kullanmaları halinde hem motorları korunmuş olmaktadır hem de yakıttan havaya salınan gazların olumsuz etkisi minimize edilmiş olmaktadır. Geçmiş yıllarda bu tür uygulamalara sıklıkla denk gelinmesi pek mümkün değildi. Ancak günümüzde dizel araçlar için kullanım gereklilik arz etmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...