18 Ekim 2021 Pazartesi

Define Dedektörü

 


Otomatik zemin ayarı barındıran ve otomatik olarak arama başlatılabilen define dedektörü çok fazla tutulmaktadır. Önceden ayarlı olan arama modlarıyla birlikte, bir tek ekran üzerinden kolay arama olanağı sunan bu tipteki ürünler, para, metal ve kalıntı türlerini rahatlıkla bulabilmektedir. Bu denli ilgi görmesinin nedeni, hafif olmalarıdır. Portatif yapısı ile gidilen her noktaya götürülebilmektedir. Bu tip dedektörlerin çoğunda su geçirmeme özelliği yer alır.

Metal ayrımı yapabilen dedektörlerle altın aramak son derece makuldür. Bu dedektörler sayesinde, altın arama işi, kısa bir sürede sonuçlanabilir. Hedef alınan cisim büyük olursa onun bulunması daha da kolaylaşabilmektedir. Altına genellikle çorak ve el değmemiş arazilerde rastlanır. Minicik altın parçacıklarını metrelerce derinlikteki toprağın altından algılayabilecek hassasiyet ve yetenek sahibi altın dedektörü yapmak; son derece çetrefilli bir iştir. Gerekli altyapı yatırımları ve ar-ge çalışmaları son derece maliyetli olarak görülmektedir.

Define işaretleri yakalamak, ancak dedektörler vasıtasıyla gerçekleşir. Yoksa bir insan definenin çıkacağı yeri bulma konusunda bir hayli zorluk yaşayabilir. Süreci doğru yönetip aranılan defineye ulaşmak meseledir. Çoğu kimse sırf arama olaylarının yorucu olması nedeniyle bu tip işlerden vazgeçmektedir. Kimisi de maceralı olarak görülebilecek bu işlerde yer almak için baya çabalamaktadır. Bu tip aramalar sonuca ulaştığı takdirde, başarı yakalanmış sayılır.

Bilinmeyen bölgelere girmek ve oralarda derinlemesine araştırmalarda bulunmak dedektörler sayesinde epeyce kolaylaşmıştır. O yüzden, günümüzde arama çalışmalarına katılan herkes, yanında mutlaka dedektör götürmekte ve aramanın bu cihaz vasıtasıyla başarılı olacağına inanmaktadır. Aksi takdirde, bu tip işler iğneyle kuyu kazmaya benzetilebilir ki belki bir arpa boyu yol alınamaz. Kişisel becerilerle bu tip mecralarda ilerlenmesi bir hayli zordur ve epey vakit alır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...