31 Aralık 2021 Cuma

Zeytinyağlı Sabun Neye İyi Gelir?

 


Zeytinyağının hep vücuda içeriden sağladığı faydalardan bahsedilir, ama zeytinyağının sabun haline getirilerek dışarıdan da vücuda desteğinin olduğu az bilinen bir gerçektir. İşte bizde az duyduğunuz zeytinyağı sabununun cildiniz ve saçlarınız üzerindeki etkilerinden bahsedelim istedik. Zeytinyağlı sabun içeriğinde bol miktarda E vitamini barındırır. Bu vitamin saçların sağlığı açısından önemlidir. Saça düzenli olarak kullanıldığında saçlarda oluşan solgun görüntünün ortadan kalkmasını sağlar. Düzenli kullanım beraberinde saç diplerinde yara olan kişilerin bu sorundan kurtulmasını kolaylaştırır.  Zeytinyağının kepek yaptığı gibi yanlış bir inanış vardır. Zeytinyağlı sabun kullanıldığında saçlarda kepeklenmeye neden olmaz, çünkü saç derisini besler.

Zeytin ve Zeytinyağının Faydaları

Zeytin, Türk kültüründe önemli bir yere sahiptir. Sabah kahvaltılarının olmazsa olmazı bu meyve hasat şekline göre lezzetini de belirler. Erken hasat edilen zeytinler genelde yeşil zeytin olarak tanımlanır, geç hasatta ise siyah zeytin olur. Zeytinin en doğru toplanma şekli dalındayken alınmasıdır, ancak bazı tüketiciler daha ekonomik olmasından dolayı zeytinleri döküldükten sonra toplar. Zeytin işlenmeden tüketildiği için besin değerinden hiçbir şey kaybetmez.  Zeytinyağı faydaları saymakla bitmez. Erken hasat döneminde toplanan zeytinler, zeytinyağı haline getirildiğinde ise doğal zeytinyağı şeklinde tanımlanır. Zeytinyağının istenilen kıvama gelebilmesi için birtakım işlemlerden geçmesi gerekir. Soğuk sıkım işlemi zeytinyağının tam fayda sağladığı zamandır. Piyasa da birçok yerde soğuk sıkım zeytinyağı şeklinde satılan yağlar olsa da gerçekten de bir yağın soğuk sıkım olup olmadığını anlamak için tatmak gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...