30 Ocak 2022 Pazar

Türk Mutfak Kültürü Nasıldır?

 


Beslenme her insan için hayati bir eylemdir. Ancak biz Türkler söz konusu olduğunda bizim için vazgeçilmeyecek bir kültürdür. Türkiye coğrafi konum itibariyle mutfak kültürüne hakim olan bir ülkedir. Bu nedenle Türkiye’de yaşayan her insan beslenmesine olabildiğince dikkat etmeye çalışır.

Türkiye’de yemek kültürünün oluşmasındaki en büyük etkisi ise verimli topraklara sahip olmamızdır. Dört mevsim bu topraklarda istediğiniz bir sebze ya da meyveyi kolaylıkla bulabilirsiniz. Her sebzenin ya da et yemeklerinin tadı aynı olsa da yapılışı farklı olduğunda ortaya çıkan sonuçlarda yine farklı neticeler verebilir.

Bölgesel açıdan baktığımızda ülkenin batısı sebze ağırlıklı beslenirken doğu ve güneydoğu bölgesi et yemeklerine daha fazla ilgi duyar.

Türklerde Yemek Kültürü

Türklerde yemek kültürü Osmanlı ve Selçuklu dönemlerine kadar gitmektedir O dönemde saraylarda yapılan meşhur yemeklerin tarifleri bugün halen var olmaya devam ederken birçok evde de pişirilmektedir.

Yemek Çeşitleri

Yemeklerden bahsederken çeşitleri çok fazla çoğaltabiliriz. Örneğin tahıl ağırlıklı yemekler, et ağırlıklı yemekler sebze ağırlıklı yemekler, zeytinyağlı yemekler, tatlılar gibi sayılıp gidebilir. Her kültürde farklı bir karşılığı olan Türk mutfağı dünyanın en büyük ve en zengin olan yemeklerine sahiptir.

Yöresel Yemekler

Bazı yemekler vardır ki onlar halen kendi sınırlarını korumayı başarmıştır. Bazılarının patenti alınmakla birlikte insanlar kendi yöresinde kendi damak kültürüyle yapılmış her yemeğe ilgi duyarlar. Bunun için yöresel yemekler damak tadına uygunluk gerektirir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...