1 Mart 2022 Salı

Kardiyoloji Nedir?

 


Kalp ve dolaşım sistemi hastalıklarıyla ilgilenmekte olan bilim dalı, kardiyolojidir. Eskiden dahiliyenin bir alt dalı olarak gösterilmekte olan kardiyoloji, günümüzde kendi başına bir branş olarak hizmet verir. Genel itibarıyla göğüs sıkışması, kalp çarpıntısı, nefes darlığı, gaz şikâyeti, yorgunluk duygusu ve nadiren ateş gibi çeşitli belirtiler aracılığıyla kendini belli eden kalp hastalıkları, ülkemizde ve dünyada başta gelen sağlık sorunları arasında görülür.

Kardiyoloji merkezi, tüm kalp hastalıklarıyla ciddi şekilde ilgilenir ve hastaların tedavilerini sonuna kadar takip eder. Kalp hastalıklarına hızlı müdahale, olumlu sonuçlar alınması konusunda son derece önem taşır. Kamuya ait ve özel tüm hastaneler, bu bilinçle hareket eder ve kardiyoloji hastalarına aynı yaklaşımı gösterirler.

Kardiyoloji Neden Önemlidir?

Kalp, vücudumuz bünyesindeki en önemli organlardan bir tanesidir. Kuvvetli bir pompa özelliği bulunan kalp, doğru düzgün çalışmadığı vakit; vücudun gerçekleştirdiği eylemlerden sonuç alınması imkansızlaşır. Bu nedenle, kalp sağılığı son derece önemlidir ve kalbin herhangi bir rahatsızlığı varsa sürekli tetikte olunmalıdır ve düzenli aralıklarla ilgili İzmir kardiyoloji doktoru ziyaret edilmelidir.

İzmir kardiyoloji doktoru, düzenli aralıklarla gelen hastaların tetkiklerini tam manasıyla yerine getirerek kontrol eder ve rahatsızlığın ciddi boyutlara ulaşması halinde veya müdahale gerektiğinde gerekeni eksiksiz bir şekilde yapar. Bununla birlikte, kalp rahatsızlığı bulunan veya bulunduğu düşünülen hastaların da rutin kontrolleri kesinlikle aksatmaması gerekir. 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...