16 Mayıs 2022 Pazartesi

Fonksiyonel Tıp Neden Yararlıdır?

 


Herhangi bir hastalık sahibi olan kişilerin tedavilerinde izlenecek yol konusunda kapsamlı bir harita belirleyen ve sorunu en derinlerde arayan fonksiyonel tıp, tekrardan aynı rahatsızlığın yaşanmaması konusunda hastayı, yaşamını, genetik faktörleri ve beslenme alışkanlıklarını en ince ayrıntısına kadar inceler ve tetkik eder. Ardından konuya ilişkin tüm çözüm yollarını etraflıca sunar. Bu şekilde hastalık konusunda özelleştirilmiş bilgi alan hasta da bundan sonraki davranışlarını kapsamlı bir program dahilinde yürütür.

Fonksiyoneltıp sistematiğinden hasta olmasa bile daha sağlıklı bir yaşam için çeşitli araştırmalar içinde olan ve yaşam kalitesini arttırmaya yönelik hamlelerden çekinmeyen kişiler de yararlanıp hedeflediklerine ulaşma konusunda profesyonel destek sağlayabilirler. Böylelikle bu kişiler, yaşam faaliyetlerini sürdürürken karşılaşılan farklı durumlarla nasıl baş edilmesi gerektiği hakkında ayrıntılı bilgi edinip hayata karşı profesyonel bir bakış açısı geliştirebilirler.

Fonksiyonel Tıp Ne Gibi Yararlar Sağlar?

Hastaları için yeni bir devir başlatan ve onlara yepyeni bir perspektif kazandıran Prof. Dr. Selahattin Kıyan, alanında uzman ekibiyle birlikte fonksiyonel tıp bağlamında uyguladığı son derece bilimsel yöntemlerle tıbbın tüm alanlarından azami ölçüde yararlanmayı seçmiştir. Böylelikle hastanın neden böyle bir rahatsızlıkla karşılaştığını net biçimde ortaya koyan hekim, sağlığı korumayı ve geri kazanmayı fazlasıyla önemser. Bireye özgü güncel ve bireysel yaklaşım olarak kabul edilen fonksiyonel tıp hizmetinden yararlanılması, son derece mühimdir.        

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...