1 Mayıs 2022 Pazar

Sözel Meslekler

 


Sözel alana ilgi duyan öğrencilerce seçilen sözel meslekler, öğrencinin kendini sözel olarak ifade etmesini sağlayan meslek gruplarını bünyesinde barındırır. Meslek seçimi konusunda doğru adımların atılması, öğrenci açısından oldukça önemli görülmesi gereken konulardandır. Bu bilinçle yola çıkan öğrencilerin, başarısız olma ihtimali otomatikman düşer. Yani bilinçli öğrenci, yanılma payını en aza indirgemek için elinden geleni yapar.

Her aile, çocuklarının iyi bir meslek sahibi olmasını ister. Bu nedenle, onu doğru yönlendirebilecek ve düzgün rehberlik faaliyeti yürütebilecek öğretmenlere, emanet etmek ister. Bu alanda görev yapan rehberlik öğretmenlerinin de mesleki konularda yeterince gelişmiş ve kendini geliştirmeye müsait olması gerekir. Böylece öğrenci, meslekler konusunda yaşamış olduğu tereddütleri, hocasına danışarak aşabilir.

Sözel Bölümdeki Meslekler Nelerdir?

Son dönemlerin popüler bölümlerinden olan gastronomi ve mutfak sanatları, sözel bölümdeki meslek grupları arasında yer alır. Yine Türkçe ve tarih öğretmenliği, reklamcılık, akademisyenlik, radyo, sinema ve televizyon, iletişim uzmanlığı; sözel bölümdeki meslekler arasındadır. Öğrenci, buradan kendini en iyi ifade edebileceği bir mesleğe yönelip o alanda kendini tam anlamıyla yetiştirmelidir.

Sözel bölüm meslekleri, öğrencinin sadece sözel bölümde becerili olmasına indirgenmemeli ve seçimde herhangi bir zorlama yapılmamalıdır. Öğrencinin sevmediği bir alanda ömrünün sonuna kadar dirsek çürütmesi, kimsenin hoşlanacağı bir durum değildir. Bu nedenle, üzerinde yeterince düşünüldükten sonra mesleklere yönelip istenilende karar kılınmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...