18 Haziran 2022 Cumartesi

Kimler Mide Balonu Taktırabilir

 


Mide balonu son dönemlerde giderek daha da popüler hale gelen bir uygulamadır. Mide balonu, uygulanırken herhangi bir çizik yada neşter kullanılmaz. Bu sebeple kısa süre içerisinde tamamlanarak hasta iki saatlik gözlemin ardından günlük hayatına geri dönebilir. Peki ama kimler mide balonu taktırabilir? Mide balonu taktırma konusunda nelere dikkat edilmeli? Bu soruların cevaplarını sizin için araştırdık.

Kimler Mide Balon Taktırır – Taktıramaz?

Mide balonu vücut kitle indeksi 27 yada daha büyük kişilere uygulanan bir yöntemdir. Obezitenin çığ gibi büyüdüğü günümüzde mide balonu uygulamasından destek alarak son derece kısa sürede kilolarınızdan kurtulmanız mümkün olabilir. Mide balonunun süreli bir uygulama olması ve en geç bir sene sonra değiştirilmesi gerektiği de unutulmamalıdır.

Tabii ki bazı durumlarda da mide balonu uygulaması bazı vücutlara uygun olmayabilir. Özellikle kimlere takılmaz? Sorusunun cevabını ise şu şekilde vermek mümkündür. Midesine operasyon yapılan yada bir sebeple mide rahatsızlığı bulunan kişilere mide balonu takılmamaktadır. Özellikle mide ülseri, ileri derece de reflü gibi sorunlar oluştuğunda hekim kontrolünde karar verilir. Yalnız bu tarz sorunları olan kişilerin büyük bir kısmına takılmadığını da belirtmek gerekmektedir.

Tavsiye Ediliyor mu?

Mide balonu tokluk hissinin oluşmasına sebep vererek daha az gıda tüketmenizi destekler. Yalnız mide balonu taktıran herkes kilo verece diye bir şart bulunmamaktadır. Uygulama tamamlandıktan sonra, düzenli olarak takip etmekte de fayda vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...