2 Mart 2023 Perşembe

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kimler için Geçerli?

 


Tamamlayıcı sağlık sigortasının özelliklerinden biri bireysel olmasıdır. SGK’ya bağlı olan işçilerin veyahut BAĞ-KUR’a bağlı olan devlet memurlarının sosyal güvenliği tarafından kendilerine tanınan sağlık hizmetidir. Genel olarak bakıldığında bütün çalışanların tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırma şansları vardır. Fakat kişinin SGK çatısı altında sigorta girişi mevcut değilse maalesef ki bu hakka sahip olunamaz. Bunun için özel sağlık sigortasıyla birlikte sorunun çözülmesi sağlanır.

Özel Sağlık Sigortası ile Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Farkı Nedir?

Özel sağlık sigortası sayesinde özel hastane, devlet hastane veya yurtdışındaki hastanelerden bu imkânlardan faydalanabilme şansı yakalanır. Fakat tamamlayıcı sağlık sigortasının buradaki farklı şöyle ifade edilebilir. Her ne kadar teminatın genişletilmiş olsa da maalesef ki yurt dışında geçerliliğini koruyamaz hale gelir. Bakıldığı zaman tamamlayıcı sigortasında daha geniş ağa sahip olduğu için birçok kurumla anlaşmalı olduğu bilinir. Böylelikle yakınlardaki hastaneden sağlık hizmeti alarak bu hizmetten faydalanabilirsiniz.

Özel Sağlık Sigortanın Tamamlayıcı Sağlık Sigortasına Göre Ücreti Neden Değişir?

Özel sağlık sigortasının Tamamlayıcı sağlık sigortasına göre fiyat farklılığı oluşabiliyor. Çünkü burada yer alan Özel Sağlık Sigortasında herhangi bir SGK anlaşmasına ihtiyaç duyulmaz. Bu sebepten dolayı ortaya çıkan bütün hastane masraflarının şirket tarafından karşılanması halinde Tamamlayıcı sağlık sigortası hesaplaması yapıldığı zaman fiyat farklılığına denk gelinir. Şirket tarafından ödemesi %80 oranında gerçekleştirilirken, %20’sini sigortalı ödediğinden dolayı fiyatlarda değişkenlik söz konusu olabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...