24 Mayıs 2023 Çarşamba

Kimler İhtiyaç Kredisine Başvuru Yapabilir?

 


Bankaların en büyük finansal çarklarından birisi de ihtiyaç kredisidir. İhtiyaç kredileri belli sebeplerden ötürü, belirlenen faiz ve vade oranları ile kişilere verilir. Özellikle de; yol, eğitim, düğün, balayı, kıyafet ve kişisel giderler için de çekilebilen bu kredi 5000 Türk Lirası ile 10000 Türk Lirası ile değişiklik gösterir. Bu krediye sahip olmak için öncelikli olarak 18 yaşını doldurmuş olmanız ve kredi notunuzun 1.100 üzerinde bulunması gerekiyor.

İkametgâh adresi ve düzenli bir gelire sahip olmakta ihtiyaç kredisi çekmek isteyen kişiler için aranan diğer kriterlerin başında gelmektedir. 24 ay ya da 48 ay olarak vade sistemi üzerine inşa edilen bu kredi türü,  aynı zamanda Türkiye’de en çok çekilen kredi türlerinden bir tanesidir.

Konut Kredisi Nasıl Çekilir?

Konut kredisi çekmek için öncelikli olarak satın alacağınız evin kat mülkiyetini ya da kat irtifaki tapusunu kesinlikle yanınızda bulundurmanız gerekiyor. Banka tarafından yapılan araştırmada ise gelir seviyenizin krediyi ödemeye yetip yetmeyeceği belirlenir. Daha sonra da yapılan ekspertiz sonucunda da en kısa zaman içerisinde istediğiniz banka üzerinden ev kredisi çekebilirsiniz. Fakat bu kredi türü için bilinmesi gereken en önemli husus, satın alacağınız evin maddi değeridir. Çünkü çekeceğiniz kredinin miktarı ne kadar çok olursa ödenecek olan faiz oranı da bu doğrultuda artışa geçer ve geliriniz konut kredisine yetmezse istediğiniz krediye sahip olamayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...