9 Temmuz 2023 Pazar

Kedi Maması Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

 


Evinde kedi besleyen ve ilk kez kedi maması alacak olan bireyler tarafından en merak edilen sorulardan biri kedi maması alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğidir. Bunun için dikkat edilmesi gereken pek çok şey vardır.

Petshop gibi yerlerden alınan kedi mamalarının en önemli özelliği kedinin temel besin ihtiyaçlarını karşılamaya yetecek düzeyde olmasıdır. Kedilerin bir günlük beslenme planlarında hayvansal protein kaynaklarına, bazı değerli vitamin ve minerallere, Taurin’e, yağ asitleri, enzimler ve tabii ki canlılığın olmazsa olmazı suya yer verilmesi gerekir. Kedi maması alırken mamanın içeriğini kontrol ederek bu besin türlerinin hepsini içermesine dikkat edilmelidir. Aksi halde kediniz yeterli besini alamaz ve kısa süre içerisinde hastalanır.

Yavru Kedi Maması

Kedilerin beslenmek için ihtiyaç duydukları besinler, yaşlarına ve sağlık durumlarına göre farklılık gösterir. Hamile bir kediye verilen mama ile yavru bir kediye verilen mamanın içeriğinin aynı olması beklenemez. Yavru kediler, büyümek için yüksek kalorili gıdalara ihtiyaç duyarlar. Bunun için içerisinde özellikle protein ve yağ miktarı fazla olan kedi mamaları tercih edilmelidir. Kedinin gelişimini destekleyici nitelikteki B9 vitamini, Omega 3 ve Omega 6 da yavru kedi mamalarında kullanılan bazı besin türleridir. Ayrıca anne sütünde bol miktarda bulunan DHA da kimi kedi mamalarının içeriğini zenginleştirmek için kullanılan bir diğer içerik olarak karşımıza çıkmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...