11 Eylül 2023 Pazartesi

Şifa Kurbanı

 


Şifa Kurbanı,  genelde sıkıntılardan arınmak için Müslümanların kestiği kurbandır. Nafile kurbanı olarak geçen şifa kurbanı, en çok şifa niyetine yapılır. Kesilen kurban hastalara adanır.

Şifa Kurbanı Neden Yapılır?

Şifa kurbanı hastalıkların şifa bulması adına uygulanır. Hastaya özel olarak satın alınan kurbanın etinin belirli şartlarda bölüştürülmesiyle hasta şifa bulabilmektedir. Bunun yanı sıra  kurbanın kesilmesindeki amaç, bunun sadece şifa almak değil, şifa kurbanını Allah'ın rızasını kazanmak amacıyla yapılır.

Şifa Kurbanı Niyeti Nasıl Gerçekleştirilir?

Bir hastayı iyileştirmek için tedavi amaçlı kurban sunan kişi, hayvanı kurban etmeden önce bir niyet geliştirmelidir. Şifa İçin Kurban Niyeti: "Kendimi, annemi, babamı veya çocuklarımı her türlü akıl ve maddi hastalıktan şifaya kavuşturmak niyetiyle Allah rızası için kurbanı kesiyorum." olarak tamamlanabilir.

Şifa Kurbanı Ne Zaman Yapılır?

Şifa kurbanı nafile kurbanı içinde yer alır. Hastalıklar herkesi her an bulabilir ve bu yüzden şifa kurbanı bir yıl boyunca herhangi bir günde sunulabilir. Bu nedenle hastalarına veya kendilerine şifa dileyenler, şifa kurbanı adayarak hastalıkları ortadan kaldırabilirler. Ancak, sabırla şifa alınması için beklenmeli ve  Allah'tan ümit kesilmemelidir.

Hastalık Geçirenler İçin Şifa Kurbanı Uygun Mu?

Aile üyeleri veya yakınları hastalık geçirdikleri zaman şifa bulmalarını isterler. Çünkü şifa  sayesinde sevdiklerimizle uzun yıllar birlikte kalabiliyoruz. Bu nedenle hastalar için şifa kurbanı sunulur. Ancak hastaların bu kurban kesiminden sonra kendilerini mutlaka daha iyi hissedeceklerini beklemek yanlış olur. Bu nedenle, Allah'tan ümidinizi kesmemek ve sevdiklerinizin sağlıklı bir yaşam sürmesine yardımcı olmanız da gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...