8 Ekim 2021 Cuma

Rig Kurulumu

 


Rig kurulumu öncesinde bilmeniz gereken bu işin sizler için pahalı olabileceğidir. Eğer bu konuda bir bilginiz yok ise, sizlere tavsiyemiz rig destek konusunda güvenilir olan firmalardan destek almanızdır. Mining rig kurulumu aşamasında dikkat etmeniz gereken asıl şey enerji tüketimi ile birlikte hash rate’dir. Hasr rate dediğimiz şey rigin gücü ile alakalıdır. Kurulan teçhizatın saniye içerisindeki hesaplamalarını size gösterir. Bu durumda da oranınızın yüksek olması, gücünde yüksek olduğunu göstermektedir. Hash rate’in yüksek olması demek daha fazla güç gereksinimi demektedir ve bu da elektrik maliyetinin epey bir yüksek olması anlamına gelir. Mining işlemleri ülkemizde bu nedenden dolayı çok fazla kişi tarafından tercih edilmez; ama bulut madencilik gibi konular sayesinde de bu konuda da seçenekler çoğalmaktadır. Böylece yatırımlar tekrardan gerçekleşmektedir.

Rig Kurulumu İçin Bileşenler

Rig kurulumu için ilk gerekli olan şey anakarttır. Ana bileşenlerden olan anakart, diğer bileşenleri de belirleyen bir faktördür. Diğer bir bileşen ise, ekran kartlarıdır ki, bu unsurlar oldukça önemlidir. Performansı belirleyen ana unsur da ekran kartlarıdır ve her ekran kartı bu iş için uyumlu değildir. Bu yüzden de ekran katı alımı öncesinde ne kadar uyumlu ona bakmanız gerekmektedir. Güç kaynağı da diğer bileşenleriniz ile uyumlu olmalıdır ki, işini yapabilsin. Diğer bileşenler ise, çerçeve, CPU ve soğutma bileşenleridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...